BARNESKOLEVISNINGER

Program for 2024 er publisert og påmeldingen er åpen!

Bilde 07.11.2020, 14 54 18 (1).jpg

Gratis filmvisninger for barneskoler

Bergen internasjonale filmfestival vil også i år tilby gratis film for barneskoler. Festivalen går av stabelen 16. til 24. oktober 2024, men vi har filmvisninger for barneskoler også før festivalen.

For skolevisninger under BIFF får skolene studiemateriale til filmene, myntet på forberedelse til festivalbesøket og etterarbeid. Filmene blir vist i skoletiden.

Påmelding via dette skjemaet.

Spørsmål sendes til skole@biff.no.

Se den enkelte film for visningstider/periode.

-

VINNERE - Visningstid etter avtale i uke 40 og 14.-24. oktober. 
Regi: Soleen Yusef. Tyskland 2024 (119 min) tysk tale, norsk tekst.  
Syriske Mona kommer til Tyskland som flyktning, og blir utfryst på skolen. Men når hun plukkes ut til skolens fotballag, snur kanskje lykken. VINNERE er en frisk og underholdende film som ikke er redd for å pirke i de vonde og ubehagelige sidene ved å vokse opp.  

WILDING - Visningstid etter avtale 14.-24. oktober.
Regi: David Allen. Storbritannia 2023 (75 min) engelsk tale, norsk tekst.   
Sør i England ligger et historisk jordbruksområde som i 2001 ble tilbakeført til sin ville tilstand. WILDING er en eksepsjonelt vakkert fotografert dokumentar om økosystemet som har oppstått etter at ekteparet Charles og Ella valgte å spille på lag med naturen og la den vise vei.  

REV OG HARE REDDER SKOGEN - Visningstid etter avtale i uke 40.
Regi: Mascha Halberstad. Nederland, Luxembourg, Belgia 2024 (71 min) norsk tale, norsk tekst. 
Når Bever bygger en demning som demmer opp elven og skaper oversvømmelse i skogen, får Ugle panikk og flykter av gårde inn i det ukjente. Mens vannet fortsetter å stige, legger Rev og Hare ut på redningsoppdrag. REV OG HARE REDDER SKOGEN er en spennende animert fabel om vennskap, samhold og konsekvensene av store naturinngrep. 

FLOW - Visningstid etter avtale i uke 40.
Regi: Gints Zilbalodis. Latvia, Frankrike, Belgia 2024 (84 min) ingen tale. 
Denne bemerkelsesverdige animasjonsfilmen utspiller seg i en fremtid der menneskeheten har blitt utslettet, og følger en katt på reise gjennom en oversvømmet verden. Den kritikerroste FLOW er et humanistisk og visuelt slående eventyr for publikum i alle aldre, fullt av mystikk, spenning og animert filmpoesi.

SIROCCO OG VINDENS RIKE - Visningstid etter avtale i uke 40.
Regi: Benoît Chieux. Frankrike, Belgia 2024 (74 min) norsk tale, norsk tekst. 
Når Julie og Kaja finner en bok med en portal til en annen verden, ender de opp som katter i trøbbel i Vindens rike, der en mystisk trollmann hersker. SIROCCO OG VINDENS RIKE er en fantasirikt og visuelt sterk tegnefilm i tradisjonen etter «Alice i Eventyrland», TROLLMANNEN FRA OZ og Hayao Miyazakis folkekjære animasjonsfilmer. 

TODD & SUPER-STELLA - Visningstid etter avtale mandag 21. oktober og i uke 40.
Regi: Mari Monrad Vistven. Norge 2024 (80 min) norsk tale, norsk tekst. 
Stella er lei av å være minst, og misliker at storebror Todd klarer alt det hun ikke kan. Men det er ikke lett å være størst heller, og noen ganger ønsker Todd at familien kunne selge Stella. TODD & SUPER-STELLA er en varm og pedagogisk dokumentar om å være barn og ha søsken, fortalt fra barnas eget perspektiv.

-

Med støtte fra Den kulturelle skolesekken i Bergen kommune.

{{loaderText}}