BARNESKOLEVISNINGER

Gratis filmtilbud for barneskoler

Filmer: EIKETREET / BARN AV STJERNER / HÅKAN BRÅKAN

Filmer: EIKETREET / BARN AV STJERNER / HÅKAN BRÅKAN

Gratis filmvisninger for barneskoler

Bergen internasjonale filmfestival vil også i år tilby gratis film for barneskoler. Festivalen går av stabelen 18. til 26. oktober, men vi har barneskolevisningene også før festivalen. 

2023 - Påmelding

Filmene kan vises i perioden mandag 16. til torsdag 26. oktober 2023. Se filmomtaler under for unntak. Send påmelding til skole@biff.no med ønsket film og visningstid, samt navn på skole og lærer. Husk å presisere hvor mange elever og lærere dere er til sammen. Påmeldte lærere mottar studiemateriale til filmene i forkant av visningene. Med støtte fra Den kulturelle skolesekken i Bergen kommune.

2023 - Filmer

BOMBER OVER BARNESKOLEN - Norge 2023 (28 min) Norsk tale, norsk tekst. Passer for alle.

Den 4. oktober 1944 traff allierte bombefly Holen skole da de bombet den tyske bunkeren på Laksevåg. 61 elever på barneskolen døde. Denne tegnefilmen forteller historien.

EIKETREET – og dyrene som bor der REPRISE - Frankrike 2022 (80 min) Ingen tale. Passer for alle.

I denne sjarmerende dokumentaren følger vi et 210 år gammelt eiketre gjennom fire årstider og en rekke små og store begivenheter. Vi får en fascinerende innføring i naturens komplekse samspill, med ekorn, hakkespetter, skogmus og snutebiller i hovedrollene. Mange fikk ikke plass på denne i fjor. Meld dere på, så vil vi prioritere de det glapp for i fjor. Visningstid etter avtale. Kan også vises i uke 40. 

HÅKAN BRÅKAN - Sverige 2022 (89 min) Svensk tale, svensk tekst. Passer for alle.

Åtte år gamle Håkan vil bare spille Woriyagi på nettet med kompisen, og helst vinne turneringen. Mens foreldrene skal i selskap og barnevakten planlegger hjemmefest lusker innbruddstyver i nabolaget. Håkan må redde dagen! Visningstid etter avtale.

BARN AV STJERNER - Regi: Aaslaug Vaa, Jørn Nyseth Ranum. Norge 2023 (60 min) Engelsk tale, norsk tekst. Passer for 6. og 7. trinn.

Dette er en roadmovie gjennom Lofoten, der en astrofysiker og en gruppe 15 år gamle elever utforsker solsystemet og menneskets plass i det. Dokumentaren illustrerer avstandene i verdensrommet ved å plassere «planetene» i riktig relativ avstand til hverandre mellom mektige fjell og åpent hav. Visningstid etter avtale.

{{loaderText}}