Cine Latino 2021

The Divide

2021 • 1t 38m • Frankrike

73 interessert
Ingen visninger i salg for øyeblikket
TEMA:
Festival

BIFF KINO

Originaltittel
La Fracture
Språk
fransk
Undertekster
engelsk
Regi
Catherine Corsini
Manus
Catherine Corsini, Agnès Feuvre, Laurette Polmanss
Foto
Jeanne Lapoirie
Produsent
Elisabeth Perez
En treffsikker fransk komedie om helsekøer og gule vester

Kjæresteparet Julie og Raphaëlle er i ferd med å gå fra hverandre når Raphaëlle faller og knuser albuen sin. På en annen kant av byen og motsatt side av det sosiokulturelle spekteret skader Yann seg når politiet går til aksjon mot en gruppe «gule vester» som demonstrerer mot regjeringen. Slik ender det lesbiske paret og den krakilske lastebilsjåføren opp på samme overbelastede sykehus, hvor konfliktlinjene mellom pasientene tilspisses etter hvert som smerten og ventetiden tærer på tålmodigheten.

THE DIVIDE er en satirisk, absurd og imponerende treffsikker komedie om det moderne Frankrike. På elegant vis forvandler regissør Catherine Corsini et offentlig sykehus fullt av irritable franskmenn fra alle tenkelige klasser og samfunnslag til et mikrokosmos av den femte republikken. Resultatet er en usedvanlig morsom og underholdende film som virkelig lar oss føle de indre motsetningene i det franske samfunnet på kroppen – og som punkterer den trykkende, frustrerende og potensielt eksplosive spenningen med latter.

Regi

Catherine Corsini (Frankrike) Filmer i utvalg: AN IMPOSSIBLE LOVE (2018), SOMMEREN 71 (2015), THREE WORLDS (2012), OPPBRUDDET (2009), LES AMOUREUX (1994)

Vurderinger
Laster inn anmeldelser...
Se mer
{{loaderText}}